Siguranta la Campionatul Mondial de Ironman de la Kona vs Maratonul International Bucuresti

17
Oct

In America, tara tuturor posibilitatilor, unde intri doar daca esti amprentat total si daca iti dai de buna voie irisul in baza lor de date, a avut loc duminica Campionatul Mondial de Ironman – probabil cea mai impresionanta competitie de anduranta intre sportivi profesionisti din lume.

Cautand sa vad ce a facut Sebastian Kienle, fost Campion Mondial la Ironman la Kona, aflu intr-un live de-al lui ca un alt concurent, Matt Russell, a intrat in timpul competitiei, cu peste 30 de mile pe ora, intr-o masina. Proaspat tatic, atletul se afla acum in stare grava la spital.

Intre timp in Romania avea loc Maratonul International Bucuresti.
In siguranta. Cu strazile inchise, nu ca in Hawai.
Cu apa in sticle de plastic sau pahare umplute, nu ca in Austria, unde iti umpleai singur paharul, din alergare, in albiile cu apa in care si-au bagat mana inaintea ta sute sau mii de concurenti.
Cu fotografii gratis, nu ca la Atena unde platesti aproape 100 de EUR ca sa iti primesti instantaneele imortalizate de fotografii evenimentului.
Cu medalii mai frumoase decat la cele mai multe dintre maratoanele internationale.
Cu tricorui incluse in costul de participare, mai mic, daca este platit din timp, decat la majoritatea maratoanelor internationale unde, pentru a avea tricou, trebuie sa platesti separat.

Traiesc in Romania. In tara unde o femeie frumoasa, prin echipa pe care si-a construit-o, a capacitat in 10 ani zeci de mii de oameni sa alerge, schimband mentalitati, obiceiuri si destine.

Ar fi putut sa se bucure linistita de viata plina de impliniri pe care si-a construit-o cu multa munca, inteligenta si iubire.
A atins implinirea profesionala suprema, devenind Campioana Olimpica.
A atins implinirea familiala deplina, fiind sotie iubitoare intr-o casnicie frumoasa si mama devotata a doi copii pe care orice parinte si i-ar dori, insa pe care cu greu un parinte ar reusi sa ii creasca atat de exemplar.
Si a ales, dupa ce a realizat tot ce ar putea un om sa isi doreasca pe acest Pamant, sa isi foloseasca energia, timpul si influenta pentru a aduce sportul in vietile oamenilor ca mine si a pune Romania in miscare.

Ce sansa sa traiesc in Romania si sa cunosc un asemenea om!
Pentru ca alerg. Maraton. Si iubesc sportul.
Si pe Valeria. Racila. Van Groningen.
De zece ani.

 

 

Facebook Comments
Articolul precedent

Ce mi-a placut la Hot Chocolate Race...pe langa ciocolata, desigur!

Weekend, sambata (deci mai avem si duminica de relax), dimineata, soare, parc, muzica, prieteni, aer curat, ciocolata, fructe si alergare. Fara niciun verb si deja citind cele ... Read more

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *