Cele 5 beneficii ale inotului la care nu pot sa renunt in antrenamentele mele de alergare

21
Dec

nean0713ed1

Cand m-am mutat cu serviciul in Pipera acum cativa ani si am ajuns sa am biroul in Centrala bancii in care lucram, noua echipa m-a privit suspicios pentru cateva saptamani bune, iar eu aveam sa aflu asta abia dupa vreun an, in timpul unei alergari. Motivul?
In fiecare dimineata cand ajungeam la biroul meu eram zambitoare cu gura pana la urechi, vesela si relaxata. Cand mai toata lumea era inca somnoroasa si in cautarea cafelei care sa le trezeasca din nou uriasul din ei, eu
aveam deja la activ o ora de bazin si inca vreo jumatate de ora de jacuzzi si uneori sauna: cu gandurile  mele, cu bucuriile mele. Eram enervant de energizata, bine dispusa si parca nimic nu ma putea scoate din acea stare.

c

Ei bine, imi facusem abonament la sala si cafeaua mea era inotul de dimineata.
Este drept, eu oricum faceam miscare dimineata: alergam. Insa acum, daca tot investeam lunar bani in abonament, imi organizasem alergarile seara si inotul dimineata. Si, nebagand in seama mirosul de clor al pielii, totul era perfect! Atat de bine se vedea starea mea dinafara, incat parea o strategie pentru a atrage atentia asupra mea: ma simteam prea bine dimineata pentru a fi adevarat! Fara cafea!

triswim-christmas-cate-2-sampon-balsam

Privind in urma, imi dau seama ca obiceiul meu de a inota mi-a adus multe beneficii de-a lungul timpului:
1. Placerea efectiva a inotului. Sunt putine senzatii atat de conforabile precum alunecarea intr-o apa la temperatura perfecta, controlul elegant al bratelor care ating apa ca o mangaiere si o respiratie adanca prin care te umpli de aer din crestetul capului pana in varful degetelor de la picioare. Si stim cu totii ca ziua ne merge altfel cand ne-o incepem cu ceva care ne aduce placere, orice ar fi acel ceva!
2. Inotul este un sport bland pentru articulatii, ajutand la refacerea acestora in cazuri de accidentare prin intarirea musculaturii care le sustine, cu un efort muscular care nu este posibil in lipsa apei, intrucat apa preia semnificativ din tensiune in timpul miscarii.
3. Inotul este un sport excelent pentru cross training, indiferent ce sport ai practica.
4. Inotul este extraordinar de eficient pentru refacere in sport, pentru ca implica toti muschii si detensioneaza astfel grupele musculare solicitate intensiv in sportul de baza, activandu-le in acelasi timp pe cele mai putin folosite.
5. Inotul contureaza un corp armonios: aproape la fel de armonios, insa nu atat de rapid precum o face alergarea.

triswim-christmas-cate-2-gel-dus-lotiune

Si, mai in gluma, mai in serios, prin inot iti pui atat de bine sangele in miscare incat parca nici n-ai mai avea nevoie de cafea cand ajungi la birou… Asa ca va urez balaceala placuta tuturor si… la scaldat cu noi!

Va invit sa impartasiti si celorlalti beneficiile pe care inotul sau orice alt sport le aduce in viata voastra, printr-un comentariu la acest articol pe Pagina oficiala Iubesc Sportul si puteti castiga unul dintre cele 2 seturi de produse dermatocosmetice de protectie impotriva clorului, destinate inotatorilor, oferite de Trisport. Punem la bataie un total de 4 premii: 2 pentru fete (sampon si balsam) si 2 pentru baieti (gel de dus si crema de corp).

Photo credit: Mihai Constantineanu

Facebook Comments
Articolul precedent

Despre Yoga si autenticitatea vietii pe care o traim

Ieri seara am fost la Yoga cu Andreea, o fata frumoasa, talentata, expresiva, sotie, mama si femeie de afaceri. Am ajuns acolo bucuroasa, dorindu-mi experienta pe care ... Read more

Articolul urmator

10 motive pentru care 10 femei diferite, de peste 30 de ani, facem sport

In cam tot ceea ce facem in viata suntem propulsati de doua emotii puternice care stau la baza tuturor celorlalte emotii si actiuni ale noastre, pe numele ... Read more

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *