Soare: Olimpicul care a dat Liceul de Chimie pe chimia dragostei de maraton

15
Dec

15577543_1284216224987030_747059229_n
Puteti sa credeti ca unul dintre cei mai talentati atleti maratonisti, reprezentant al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio in 2016, a pasit in lumea sportului profesionist si a ajuns sa fie unul dintre cei mai buni alergatori de maraton din lume dintr-un aparent…esec?

Sunt faimoase exemplele lui Julio Iglesias, fotbalistul care nu a mai putut juca fotbal insa a cucerit inimile unei lumi intregi cu muzica sa, sau al lui Harrison Ford, tamplarul care dupa 15 ani de meserie a ajuns unul dintre cei mai apreciati actori de la Hollywood. Spuneti-i noroc, destin, mana lui Dumnezeu, insa povestea lui Nicolae Alexandru Soare nu este deloc departe de acea atingere magica in care Universul are grija sa iti pregateasca un drum care sa iti depaseasca cele mai indraznete visuri daca nu i te opui.

Tanarul atlet Nicolae Alexandru Soare a reusit la doar 25 de ani sa atinga in domeniul sau de activitate un nivel pe care putini altii il reusesc vreodata in cariera lor: s-a calificat si a participat la Jocurile Olimpice de la Rio in 2016, eveniment sportiv care se desfasoara o data la patru ani si reuneste crema mondiala a sportivilor profesionisti. Si a ajuns aici printr-o inlantuire de evenimente aparent intamplatoare si improbabile.

Dupa trecerea examenului de capacitate de la finalul clasei a 8-a de gimnaziu, Soare si-a completat optiunile de inscriere la liceele din Buzau, avand ca prima alegere, la indrumarea mamei sale, Liceul de Chimie. Negandindu-se strategic la cum ar trebui sa selecteze si celelalte optiuni pentru a-si asigura un loc intr-unul dintre liceele din oras in cazul in care prima alegere nu ar fi fost de succes, a bifat aproape la intamplare tot ca ce nu era in sfera lui de interes.  Spre surprinderea tuturor, cand s-au afisat rezultatele, prietenul din povestea noastra era singurul din oras care nu intrase la liceu desi mai erau locuri libere!

Si acum intervine acea atingere magica a Universului despre care va povesteam!

15536907_1284217544986898_613076291_o

Cu cativa ani inainte, Soare facuse pentru o perioada de 2 ani, in clasele a 6-a si a 7-a, atletism in paralel cu orele de scoala. Nu la o scoala specializata, insa cu profesor de specialitate. Se lasase in clasa a 8-a pentru a invata pentru examenul de capacitate. Episodul ar fi facut parte din trecut si nu ar fi contat pentru viitorul olimpicului nostru daca… ei bine, tatal lui Soare nu ar fi aflat ca mai erau 5 locuri libere la Liceul Sportiv.
Dar ce sa te faci, la liceele pentru care era nevoie de abilitati fizice speciale probele practice se dau inaintea examenului teoretic, iar acestea avusesera loc deja! Ei bine, cunoscand abilitatile fizice ale lui Soare si fiind prieten cu tatal acestuia, fostul sau antrenor de atletism a discutat cu directoarea liceului, i-a povestit despre potentialul tanarului atlet in devenire si a cerut o derogare de la regulile obisnuite cu intocmirea unei noi comisii de admitere pentru probele practice. Pentru ca a crezut in potentialul lui Soare, antrenorul si-a asumat pregatirea temeinica a noului elev de liceu – in cazul in care acesta va trece probele practice.
Si ce credeti? Le-a trecut cu brio! Pentru ca atunci cand ceva trebuie sa se intample spre binele nostru, acel lucru se va intampla foarte usor si bland daca nu ii opunem rezistenta. Iar Soare nu a opus rezistenta, ci a imbratisat noua cale deschisa in viata lui.

De multe ori nu intelegem sensul lucrurilor pe care le traim intr-un moment anume, insa cand avem atitudinea potrivita, ceea ce ajungem sa experimentam ni se dezvaluie inifinit mai bun decat toate tiparele in care ne  imaginasem anterior ca ne va fi bine!

Revenind la eroul nostru, acesta a fost chemat de catre antrenorul sau la un antrenament matinal la doar cateva zile dupa trecerea probei practice si admiterea la Liceul Sportiv.
In contextul dat, proaspatul licean nu avea ce face decat sa fie acolo la ora indicata! Iar dupa 6 kilometri in forta pe care antrenorul l-a pus sa ii alerge alaturi de o atleta de clasa a 12-a, Soare al nostru era deopotriva epuizat si intrigat de cat de dificil i-a fost sa tina pasul cu o fata, insa nerabdator sa inceapa sa se bucure cu adevarat de vacanta de vara. Antrenorul avea insa alte ganduri cu Soare si l-a convocat si a doua zi si in aproape fiecare dimineata de liceu de atunci inainte, la un drum de zeci de mii de kilometri ce i-a deschis o viata pe care doar chimia dragostei ar putea-o egala, nicidecum Liceul de Chimie. Si asa a ajuns Soare Olimpic!

15555363_1284216508320335_766116874_o

Facebook Comments
Articolul precedent

Cand te intreci cu un barbat pierzi din start, chiar si atunci cand castigi

“Buna, te stiu de la concursul “X”. Am reusit sa stau langa tine pe urcare, insa pe coborare mi-ai dat viteza, n-aveai niciun pic de frica!” “Tu ... Read more

Articolul urmator

6 beneficii serioase pentru care eu alerg iarna indiferent de frig

Alerg indiferent de anotimp, insa iarna, daca nu as simti de atatia ani toate beneficiile alergarii, frigul ar fi un factor de stres suficient de puternic incat ... Read more

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *