Tu stiai ca esti un diamant?

22
Nov

nean0713ed1

Ai vazut vreodata un copil pasind timid intr-o sala de sport? O femeie mai plinuta intrand nesigura la o ora de aerobic? Sau un barbat in sala de forta vizibil fastacit printre aparate?

Ce ar putea avea acestia in comun cu diamantele, afara de faptul ca ar putea primi sau darui vreodata unul?
Ei bine, raspunsul este taria!

Diamantele sunt piatra cu calitati fizice superlative.
Usain Bolt, Nadia Comaneci sau Michael Phelps sunt superlativul atletic in sportul pe care l-au transformat in arta.
Ce trebuie sa ne amintim intotdeauna insa, atat la diamante, cat si la cei mai mari atleti ai lumii, este drumul de foc si gheata prin care au trecut ca sa ajunga in varful lumii prin talentul lor: mii de ore de munca, imbratisarea durerii drept cale catre realitatea visata, nerenuntare.

Sportivii sunt forjati din dragostea pentru libertatea pe care pasiunea lor ii face sa o simta, in focul sperantei si al dorintei de a ajunge acolo, cu o credinta fara limite in puterea de a-si da viata propriei povesti.

Astfel ca atunci cand vezi un copil timid in sala de sport, o fata mai plinuta la ora de aerobic, sau un barbat fastacit printre aparatele din sala de forta, daruieste-le un zambet, o privire si, de ce nu, o vorba de incurajare.
Pentru ca ei se afla in focul dureros, dar glorios al transformarii.
Pentru ca noi putem alege sa le fim aripi sau calau.

Pentru ca in fiecare suflet care ajunge la sala de sport, in parc, ori pe stadion cu kilograme in plus, cu muschii slabi, ori cu un corp rigid, este un diamant care a inceput sa fie taiat in sute de linii ce-i vor aduce stralucirea, care urmeaza sa fie slefuit si care a renuntat de mult la scuze si a trecut la fapte!

Si, cu timpul, trupul fiecaruia isi va contura liniile asemeni unui diamant, inima ii va fi luminata de stralucirea transformarii, iar mintea ascutita ii va taia de la radacina orice slabiciune, renuntare sau frica.

Tu stiai ca esti un diamant?
Imbratiseaza-ti cu dragoste adevarata natura puternica, multifatetata si stralucitoare!

Photo credit: Mihai Constantineanu
Accesorii: costum de baie Aquafeel, ochelari Aquafeel, casca pentru par lung TYR de la Aventuria

nean0747-edit

 

Facebook Comments
Articolul precedent

Top 10 momente la 1000km Balkan Charity Challenge

Am alergat 7 ultramaratoane in 7 zile consecutive in cadrul celei de-a 5-a editii a 1000 km Balkan Charity Challenge. Va invit sa regasiti mai jos topul ... Read more

Articolul urmator

Corpul meu la 15 zile de pauza dupa 7 ultramaratoane in 7 zile consecutive

Aseara am incheiat repaosul de 15 zile indicat de medic si de antrenor dupa cele 7 ultramaratoane (o medie de 60 de km alergati pe zi) alergate in ... Read more

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *